Petya79 Creative Commons License 2014.11.21 0 0 3090

"Nem emelkedett? Nekem úgy tűnt. Az első képen azt látjuk, hogy 20,9 fok van, az utolsón 25,2. Akkor lehet, hogy a hőmérő rossz?:D"

Nem vontam kétségbe, hogy emelkedett. Csakhogy nem a levegő hőmérséklete, hanem maga a gép hőfoka. Mivel a páramentesítő tetején volt a hőmérő, ezért mutatott többet. De látom, hogy még mindig kételkedsz benne, úgyhogy inkább lefotózom. Amúgy én örülnék neki a legjobban, ha ez a 250 watt teljesítményfelvételű gép fél óra alatt 4 fokkal emelné a fürdőszobánk hőmérsékletét. Rögtön ki is hajítanám a régi 2kW-os hősugárzónkat. ;-)

"A kiegyenlítődés természetes, mert a gép közelében változik először a levegő minősége, a hőmérséklete és a páratartalma. Arról nem beszélve, ha a falak vagy a berendezési tárgyak eltérő hőmérsékletűek ill. tárolnak párát."

Ez így van. Pont emiatt használom azt a módszert, hogy még a nagyobb páraterhelés előtt "kiszárítom" a fürdőszobát. Így kisebb mértékű a felületi páralecsapódás. Ezt egy szimpla fürdőszobai elszívó ventilátorral nem tudnám elérni.

Előzmény: sur5al (3088)