Nem emelkedett? Nekem úgy tűnt. Az első képen azt látjuk, hogy 20,9 fok van, az utolsón 25,2. Akkor lehet, hogy a hőmérő rossz?:D
Nem kétlem, hogy a gép működik és szárít is. Pusztán arra próbáltam a figyelmet ráirányítani, hogy a levegő melegítésével a relatív páratartalom csökken. Akkor is, ha semmi egyéb módon nem kezeljük.
A kiegyenlítődés természetes, mert a gép közelében változik először a levegő minősége, a hőmérséklete és a páratartalma. Arról nem beszélve, ha a falak vagy a berendezési tárgyak eltérő hőmérsékletűek ill. tárolnak párát. Akár az egész szobát leszáríthatnád 40%-ra, ha hetekig 70% volt benn, a falak és a bútorok visszaadják a tárolt párát. Ill. a hőt. Ezért nem fagyasztja a le egy gyors és alapos szellőztetés a szobát.*
Lehet valóban, hogy távolabb kellene tenni, ezt már javasolta az olvtárs is. Ahol most volt ott annyi volt a hőmérséklet és annyi volt a páratartalom, amit kiirt. Feltételezve, hogy a műszer jó, de ebben miért kételkednénk, nem igaz?
Értem. Valóban jó lenne állítani rajta.
*Mindig ezzel biztatom a családot.:D Ha rajtuk múlna, soha nem szellőztetnénk.:D Jó lenne persze azt a meleget sem kidobni, csak a párát. Azt lecsapatni. Egy rakás energia rejlik benne. A hővisszanyerős dolog ezért is nagyon piszkálja a fantáziámat. Agyalok rajta, hogyan lehetne mégis belőle valami.