Petya79
2014.11.20
|
|
0 0
3087
|
"A fotó valóban csalóka. Az abszolút páratartalom nem csökkent jelentősen. Ha csak felmelegítette volna egy hősugárzóval a levegőt, akkor is kb. 50% lett volna a relatív, szárítás nélkül! "
Ne viccelj! :-) Ez egy 250 wattos páramentesítő...közel nem ad le akkora hőt, mint egy hősugárzó. Nem a levegő hőmérséklete emelkedett 4 fokkal, hanem csak a gép melegedett be. Ha kételkedsz benne, megismételhetem a kedvedért úgy, hogy távolabb teszem a gépet, és a mérőt is máshová helyezem. Az tény ugyan, hogy valamennyire felmelegíti a levegőt, de korántsem annyira, hogy fél óra alatt 4 fokkal emelkedjen a hőmérséklet. 30-40 perc járatás után nagyjából 0,5-1,0 fokot szokott emelkedni a fürdőszoba hőmérséklete.
"Így 44% lett, tehát valóban szárított rajta, de nem 63-44-et az tény."
Ebben viszont igazad van. A levegő folyamatos keringetése után, ha kikapcsolom a gépet, van egyfajta kiegyenlítődés. A 44-45%-os páratartalom 15-20 perc után zárt ajtó mellett kb. 48-49%-ra áll be. "A zsalun nem tudom mit kell nézni, szerintem mozgott.:D"
Képzelj oda a légbeejtő jobb oldalára egy ablakot. Ahogy csökken a páratartalom, egyre jobban takarja a műanyag zsalu a rést. Azt jól látod, hogy a zsalu mozgott, de csak nagyon keveset. Pontosabban 55%-os páratartalomig elhanyagolhatóan keveset.
|
Előzmény: sur5al (3084)
|
|