Akartam is írni. Mi pont így szellőztetünk, ez az, ami kevésnek bizonyult. Az ablakoknak nincs résszellőztetője és nem hagyható pici rés sem. Mindegy, ez egy adottság.
Meglátjuk mi jön ki belőle. Olvasom most a szellőzős topikot.
Helyiségenként? Sok venti, sok búgás, nem? Konkrétan mire gondolsz? Ahogy láttam néhány terméket, a hővisszanyerősök leginkább irányváltással működnek, de emiatt csak párban mehetnek vagyis úgy ésszerű.
A görbe alapján ez jó lenne pedig. 5-35m3/h 35-65% között. Annyi korrekcióval, hogy talán elég lenne 50-55%-nál indulnia a nyitásnak.
A régi, egyrétegű üveghez képest szólt a 12x példa, ami szembejött. "Míg az egyrétegű üveg hőátbocsátási tényezője 5.8 W/m2K volt, addig Pl.: a Kömmerling MD 88 Plusz ablakokba szerelt meleg peremes háromrétegű üveg hőátbocsátása eléri a 0.5 W/m2K tényezőt." Jó, nem 12x, csak 11,6x:D
A 3. rétegről csak annyit mondtam, hogy egy olvtárs írt a másik topikon 3. réteg egyszerű ráragasztásáról, hogy javított a tapasztalata alapján. Nem mérte meg, én sem mértem meg, de érzékelhető volt a különbség ahhoz képest, hogy nem került sokba a feljavítás.