juhosttt
2014.11.17
|
|
0 0
894
|
Nem keverem, Tokaj az a szőlőtermelő terület amelyet kortól függetlenül mindenki ismer. De mint mondtam, ma már tudom mi a helyzet. Szóval a régi idők tanításait néhány ponton érdemes újragondolni. Igaz ez elég durva példát hoztam, de így érezhetőbb volt.
Persze hogy nem ugyanaz, a homoki bornak van egy jellegzetes ízvilága. De elég alacsony terheléssel itt is lehet jót alkotni. Szerintem ez olyan, mint ahogy összekötik tokajt az édes borral és az aszuval. Így kötik össze az alföldet azzal, h csak fröccs és ivóbort lehet csinálni, minőségit nem... Előbbi és utóbbi is totál butaság. Máshol is lehet aszut csináln és édes bort és az alföldön is lehet minősgit alkotni. (A kunság és a hozzá kapcsolódó mindennemű boros-borszőlős dolgokról meg inkább hallgatok, mert van egy véleményem az üzemi termelőkről és kupecekről) |
Előzmény: pintjano (891)
|
|