Igen értem, hogy a 27 fok sok gondot megold, csak újabbakat is keletkeztet sajnos.:D
Na várjál. Változtatni nem tudok és sok ilyen párás nap van. Ez igaz. Azért lesz még itt hidegebb és szárazabb is. Remélem.:D Most még nincs nagy gond. Nincs harmatponti felület benn. Ill. az alu ablakkeretek, de az nem érdekel már. Megint egy olyan dolog, ami zavar, amin nem tudok változtatni, de nagy gondot nem okoz. A keret nem lesz penészes. Ha az lenne, lefújom hipóval és kész. Éreztem egy kis kellemetlen szagot a kérdéses szobában, bepattintottam 3 gyűjtőnyi sót a szekrények tetejére, a szag eltűnt. Egyelőre örülés van, de agyalok a hogyan továbbon. Szellőztetünk azért, mint eddig is.
A fal hőmérséklet. Szigetelni kellene, akár belülről is, XPS-sel, ha máshogy nem megy, de nem akarok ekkora projektet, nem tudom meddig leszünk még itt. Valami átmeneti kellene. Parafa táblát is javasoltak már a másik topikon. Meg ventizést. Mozgatni a levegőt, kicsit melegebben tartani a falat stb.
A garázs fal ill. részben garázs, részben felette nyitott fészer egy girbegurba kőfal. Ott nem lenne tilos a hőszigetelés, mert lényegében nem látszik (házon belül van, mondjuk úgy). Bár be akarják majd építeni. Akárhogy is. Azt korrektül megcsinálni egy vagyon. Persze ha az enyém lenne, nem gondolkodnék rajta. Mármint már be is építettem volna mindkettőt, így a szigetelési kérdés ezen a kérdéses falon okafogyottá vált volna.:D