sur5al Creative Commons License 2014.11.16 0 0 3057

Hát, mittomén.:D Talán jó lesz az oldalsó, de az is látszik nem? A szekrény oldalán egy lap? A felsőt mondjuk úgy képzelem el, hogy egy lapba integrálod a ventiket, ami a szekrény teteje és a fal között helyezkedik el, mondjuk a szekrény tetejére csavarozva, mint egy túllógó díszléc. Vagy picit lejjebb is tehető L konzolokkal a szekrény hátára. Bár ez csak a szekrény mögét szellőztetné. Mondjuk felette is biztosan megmozdul a levegő, hiszen onnan szív. Lentről is jó lehet, de kell neki odaáramlást biztosítani. Ahogy az olvtárs írta is, ha lábai vannak a szekrénynek, az sokat segít. A lenti levegő mondjuk szárazabb, viszont hidegebb.

Ki kellene próbálni ezt is, azt is.:D Nincs több problémás szekrényed?:D Asszem én is összeütök valami ilyesmit. Ne kérdezd, még nem tudom honnan fog fújni a szél.:D

Amit már próbáltam, az a páragyűjtő só. Most nem abból a szempontból, hogy mennyire hatékony (elég kevéssé, de van ahová tuti), de a szekrény tetején gyorsabban gyűjt, mint a padlón. Ez mondjuk logikus is. A meleg és párás levegő fenn szeret tartózkodni. Tavaly egyébként 4 neuralgikus pontot is kezeltem vele, 2-t megmentett, 2-t nem. A konyha északi sarkában lévő sarokszekrény felett nem volt penész. Előző években igen. Nem volt penész a szekrényben* sem. Előző években igen. Ez már azért fél siker. A másik kettőt esetleg megpróbálom pluszban ventizni. Meglássuk...

*Már idén is éreztem benne a fura szagot (amit utálok és tudom, hogy még nem látható a penész, de hamarosan beköszön) és benyomtam pár napja a sókupacaimat a szokott helyekre. A só fogy, a pára gyűlik, a szag eltűnt. Eddig jó.:D

Előzmény: blackbile (3051)