kitadimanta Creative Commons License 2014.11.14 0 0 209

„Jézus nem fogalmazott! Jézus idézett!”

Nem írtam, hogy Jézus fogalmazott, hanem azt írtam: „a megfogalmazás a lényeg,” nem írtam, hogy ki követte el, mert nem is érdekes. Így folytattam: „amelyik meghatározza a szöveg tartalmát”

Tehát a tartalom a fontos, amit nyilván azért idézett Jézus, mert Ő is ezt szerette volna közölni, benne is ugyan ez a gondolat érlelődött meg, miután a Sátán már eleget molesztálta.

Ha ilyen esetben valaki idéz, akkor azért teszi, mert nyomatékosítani akarja saját gondolatát. Ez azt jelenti, hogy az idézet és a saját gondolat teljesen azonos.

„Nem a sátánt szólította föl, hogy szeresse a saját istenét és csak neki szolgáljon, nem! Hanem elküldte a francba a csábítgatásaival meg provokációival, és közölte vele azt is, hogy miért. Mert meg van írva: ...”

És mi volt megírva? Hogy „Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj.” Ezt is hozzátette, sőt, ez volt az igazi mondandója, hogy az Urat, az ő Istenét kell szolgálnia, s nem másokat macerálni….

Ebből fakad a kérdés, Ki ez az Isten, aki nem Jézus Istene? (Ami a birtokviszonyból derül ki.)

Előzmény: erdeimanofej (192)