Azt kell mondjam semmi extrém.
A falak különösebben nem vizesek - én legalábbis nem tapasztaltam. Egyszerűen négyen élünk a házban (60 nm alapterület, földszint + tetőtér, hasznos élettér így kb. 100 - 110 nm). A felső szinten alacsony - mindössze 2,1 m - a belmagasság, így a négyzetméterhez tartozó légköbméter kevesebb az átlagosnál. Könnyebben beleheljük és a mennyezeti spotok is jobban "felfűtik" esténként a szobákat.
Annyi, hogy a konyha egy légtér a nappalival lent, így a főzés során keletkező gőzök nem egy helységhez kötődnek.
E mellett ilyen időben bent szoktunk szárítani egy lenti szobában, ami egy plusz terhelést jelent.
Tapasztalatok:
4 napja megy a Trotec kizárólag a hátsó szobánkba beállítva. Ez kb. 20 nm 3 m belmagassággal. Északi fekvésű és itt szárítunk (2 naponta egy teregetés). Zárt ajtókkal a páratartalmat 21 fok mellett 65%-ra tudta levinni 75-80%-ról. Ahogy írtam mindenképp pozitívum, hogy a ruhák gyorsan száradtak és a dohos szag is csökkent.
A ház alsó felén a déli oldalon ugyanekkor 21 fok mellett 80% volt a páratartalom.
A tetőtérben még rosszabb a helyzet ott 85, sőt esti órákban ennél magasabb is szokott lenni.
Most éjszakára egybenyitottam az alsó szintet. A gép vásárlásakor az lett volna a cél, hogy ezt a durván 60 nm-t próbáljuk meg mentesíteni. Kb. 10 óra alatt az esti 80%-os páratartalmat 75%-ra csökkentette. Ami furcsa, hogy a tartályban mindössze 1 - 1,5 l víz gyűlt össze. Ezt viszont keveslem.