neduddgi(én)
2014.11.10
|
|
0 0
2618
|
Megint kérdeznék. :o)
Még sosem volt saját fűszerpaprikám, viszont (mivel az idén "majdnem lett") kérdezgettem néhány embert a témáról.
Most az a furcsa nekem, hogy a beszélgetésetekből az jött le, hogy bele őrlitek a magházat és a magokat is. (Vagy rosszul értettem?)
Nekem az is, aki régóta nagyban paprikázik, meg olyanok is, akik csak saját célra temelnek, azt mondták, hogy az édes fűszerpaprikát kicsmázva (a magházat mindenestől kivágva) szárítják, és így őrlik. Ettől olyan intenzív és sötét a színe. (A nagybani termesztő azt is mondta, hogy ipari feldolgozásnál benne maradhat a magház, de azt gyengébb minőségűnek osztályozzák.)
A csípős paprikába viszon bele kell darálni a magházat magvastól, mivel attól lesz csípős, viszont emiatt jóval fakóbb a színe.
Szóval hogy is van ez?
|
|