budai2 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 2744

Gyerekkorom kedvenc kajszifajtája az ananászbarack. Talán a legjobb ízű.

Nem kellett érte fára mászni, mert erősen hullott mikor megérett. Nagyméretű, lédús, édes, néhány napos "földön való tartózkodás" után szinte karamellizálódott a sok cukor hatására.

Piacra nem való, hiába kerestem árusoknál később, soha nem találtam.

Most, hogy felvetetted a témát, utánanéztem, hogy mit is írnak róla, aik a csemetét kínálják. Ebből talán az a legfontosabb, hogy érzékeny a moniliára. Bergeronnal kapcsolatban megtanultam, hogy ez nem katasztrofa, virágzásban, meg utána egy kevéssel permetezni kell és ezzel megvédhető. Monilia ellen védekezni tehát lehet eredményesen.De ha a körülményeid ezt nem teszik lehetővé, ne válaszd  a fajtát.

Előzmény: crashpo (2739)