Egy dolgot tudjál: a sárga "pechlámpa" a motor működésében előforduló hibát jelzi. Ha a hibát kiváltó ok már nem áll fent, a motor 4. inditására a lámpa elalszik, de a hibát jelző hibakód tárolva marad, ami kiolvasható.
Tehát volt valami, ami miatt rendellenes működést jelzett az ECU, ez el van tárolva, én megnézetném, legalább azt, hogy mi okozta. Mi volt a pontos jelenség?
Az EGR szelep alá bekerült valami, háááát... Tudod, ez olyan szitokszó (az EGR), hogy csak na. Honnan veszi ezt az előzö tulaj? Netán tévén keresztül gyógyít? Ezer oka lehet egy hibának, és nevetni fogsz, sokkal ritkább az EGR hiba, mint azt sokan gondolnák. Neem pl. még soha nem volt, pedig nekem az összes, típusra jellemző hiba előjött az elmúlt 1,5 évben, kvázi egyszerre: beragadó hátsó fékek, lambda szonda hiba, kopó kilincsek, nyöszörgő kormánymű, szivárgó szelepfedél (ez most is, pedig egy éve cseréltem tömítést, de sejtem, mi a hiba), stb.
Nem vagyok büfé a PTK-ban, de azt hiszem, van valami garanciális felelősége az eladónak, kérdés, bizonyítható-e, hogy tudott a hibáról.