Roglin Creative Commons License 2014.11.05 0 0 901

Szia Pg54!

Csak a pontosítás végett, ilyen kapcsolókat legjobb tudomásom szerint a Märklin gyár régen nem forgalmaz már! Németországban is utángyártott kapcsolókat kapni első sorban, vagy konkrétan a régi romos vonatokról származó régi eredeti Märklineket. Én konkrétan arra gondoltam, hogy ennek megállapításához kéne kézbe venni, de nincs jelentősége igazából. A kép alapján annyi biztos, hogy nem Tóth kapcsolókról van szó. Amit a Deák árult az a saját utángyártott terméke volt, fogalmazzunk úgy, hogy Marklin típusú, én erre értettem, hogy Deák féle. Mert pl. a Tóth vagonokon is Märklin típusú kapcsolók voltak, amiket anno még a Tóth gyártott, ezek is picit mások mint az eredeti Mäklin, ezeket én Tóth féle kapcsolónak szoktam nevezni, attól függetlenül, hogy nagyon hasonlítanak az eredeti Märklin kapcsolókra. A Deák által forgalmazott kapcsolók első ránézésre jobban hasonlítanak az eredeti Märklinre, ezért nem tudom kép alapján megállapítani, hogy ezeken a vagonokon melyik van, bár valószínűleg a Deák féle. Rutinos szem élőben rögtön látja konkrétan melyikről van szó...

Üdv: R.

Előzmény: pg54 (900)