Törölt nick Creative Commons License 2014.10.29 0 0 1915

Kb 8 éve a még működő, de enyhén rozsdálló felülfagyasztós, kb 18 éves Lehel hűtőnket lecseréltük egy alulfagyasztós Elektroluxra. 

Drága jó elektroluxunk már most rozsdásabb, mint a Lehel volt anno, de ez lenne a kisebbik baj. Vasárnap a meccs alatt a férjem panaszkodott, hogy langyos a sör. A gép ment, bár fura hangokat adott ki, és nem hűtött... Hétfő reggel telefon szerelőnek. Ki se jött, minek költsek rá, kuka. Elment a gáz, egybe van öntve, nem javítható.

Mivel másfél éve kellett lóhalálában fagyasztót vennünk és én akkor azt gondoltam, jó nekünk kettőnknek már egy kisebb is, most nem fért be minden a másik fagyasztóba, a kuttynak 2 napig úri dolga volt, lefagyasztott készételeket kapott.

A boltban szembesültünk azzal, hogy manapság már mélyebbek, szélesebbek a hűtők, bár a hely bennük kisebb, mint régen. Márpedig nekem fix helyem van, 63-64 cm van az ajtó és a fal között. Ez nagyon behatárolta a választási lehetőséget. NEm akartam újra elektroluxot, nem akartam zanussit, se ezeknél gyengébb (beko stb) hűtőt, végül lett egy kétplusszos gorenje. Belül sokkal kisebb, mint a korábbi gép, kívül nagyobb. Alig fért be a helyére, és hiába centiztem ki a mélységét is, néhány miliméterrel kilóg. Valószinűleg át kell cseréltetnem az ajtót, hogy kifelé nyíljon.