anblock_italia Creative Commons License 2014.10.28 0 0 4553

Furcsa, mert nekem tetszett Milánó, simán elsétálgattunk 2 napot benne, de arra a kérdésre, hogy hol töltenék el 3 órát, ha csak annyi lenne, nehezen tudnék válaszolni.

Mindenesetre a Dóm környékén azért vannak látnivalók, és nem tűnik jó ötletnek messzire elcsatangolni. Mondjuk nyáron esténként biztos különleges látvány a Navigli negyed, na de decemberben???  Ha érdekel a karácsonyi vásár, feltehetően a Duomó körül is lesz ilyesmi, elveszhettek benne. Ott a hatalma Galleria,  ha csak a kirakatokat nézegetitek azzal is elmegy az idő...., és inkább jellegzetessége Milánónak,mint a Navigli. Persze tudom, hogy milyen az, ha valakinek valami izgatja a fantáziáját:-) Ha egy járművel el tudtok jutni oda, főleg ha az a jármű a metró, akkor oké, de én úgy emlékszem, egyáltalán nem volt olyan sima ügy a közlekedés arrafelé, bár mi nem a Duomótól indultunk és nem is oda készültünk.

Egy vagy két templom..., na de melyik, mert azért annyira nem különlegesek, hogy überelnék a Duomót. Érdekes nagyon a San Maurizio, de viszonylag messze van..., bár azt hiszem egy villamossal elérhető.

https://www.google.hu/search?q=san+maurizio+milano&espv=2&biw=1280&bih=895&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=YhVQVLKfHar9ywO64IKIDA&ved=0CC8QsAQ

De én biztos ott maradnék a Dóm közelében.

Előzmény: bbmagdi (4551)