Petya79 Creative Commons License 2014.10.26 0 0 2993

Sokan beleesnek abba a csapdába, hogy egy szigeteletlen házban lecserélik a régi, "huzatos" nyílászárókat, aztán később felüti a fejét a penész. A lakásfelújítással járó "vízbevitel" meg már csak ront a helyzeten.

A Ceresitet, meg a többi tablettás párátlanítót úgy felejtsd el, ahogy van! Én már rég túl vagyok rajtuk, felesleges pénzkidobás. A Midea párátlanítók ár/érték arányban elég jók. Nekem egy nagyobb teljesítményű Tekno Point gépem van, amit Midea márkanév alatt is gyártottak. Az én gépem még egy régebbi típus, aminek annyi hátránya van, hogy az elért páratartalomnál nem kapcsol ki teljesen, a ventilátor továbbra is forog. Az újabb gépek általában teljesen kikapcsolnak. Vásárláskor több szempont is lényeges, de amire leginkább figyelned kell: lehetőleg minél nagyobb kapacitású gépet vegyél (legalább 18 liter/nap), ugyanis szinte minden gyártó az extrém környezeti viszonyok alapján tünteti fel a páragyűjtő-képességet (35 fok, 80-90%-os páratartalom mellett). Valós körülmények közt egy 20l/nap kapacitású gép kb. fele ekkora mennyiségű párát képes naponta összegyűjteni.

Előzmény: lacam83 (2992)