Aldric01:Amikor elkezdtem csemegeszőlővel foglalkozni,és tudni akartam mi a fajta leírása,alig találtam valami használhatót.Az oltványosoknál meg végképp csapnivaló-még most is-a fajta leírás.Úgy nyolc-tíz évvel ezelőtt elkezdtem írni,és gyűjteni a fajta leírásokat.Mára már közelíti az ezret a leírások száma.Érdekes módon,utána kezdtem el gyűjteni a szőlőfajtákat.Mára már 24 országból vannak fajtáim.
Tehát olyan web -lapot akarok,ahol az általam felkutatott és leírt fajták leírása megtalálható egy helyen,lehetőleg fotóval együtt,legyen az magyar,vagy külföldi fajta.
Szinte minden országnak van egy ilyen katalógusa:a németeknek,oroszoknak,ukránoknak,lengyeleknek,de még a szlovákoknál is nemrég jelent meg egy internetes ampelográfia.Szégyen hogy az a nemzet,aki annyi híres szőlőnemesítőt adott az országnak,nem képes egy ilyen internetes ampelográfiai művet elkészíteni.
Nem mindenki tudja megvenni a drága,új szőlőfajta leírásokat,vagy régebbi szakkönyveket főleg,ha csak egy-két fajtát akar beazonosítani.