seabound07 Creative Commons License 2014.10.25 0 0 4404

Sziasztok, El Mouradi Menzel tapasztalataimat osztom meg Veletek:

Érkezéskor egy nagyon lerobbant szobát kaptunk (bungaló), de amikor cserét kértünk, másnap ingyen és baksis nélkül kaptunk egy sokkal szebb állapotút, központi helyen. Nagyon kedvesek a recepciósok, de az azért látszik, hogy a magyaroknak nem a top szobák vannak eredendően fenntartva.

A nyaralás első napjaiban az átlagnál kb.10 fokkal melegebb volt (38 fok októberben!) a klímát viszont október 15-én központilag kikapcsolták, elviselhetetlen meleg volt a szobában, az étteremben, a lounge-ban, szegény dolgozókról is patakokban folyt a víz, pedig rohangáltak rendesen. 

Az ételek nagyon finomak voltak, sokszor volt rák, frissen fogott hatalmas hal az orrunk előtt feldolgozva és grillezve, változatos volt a konyha és tényleg nagyon finom.

Zúgolódók és elégedetlenkedők minden turistacsoportban vannak, itt is persze, de nem kell velük foglalkozni, 7. alkalommal voltam Tunéziában és tudok mihez viszonyítani, isteni a konyha és pont.

Nem szabad egy két hetes Jordán nyaraláshoz hasonlítani, ami nyilván nem 50ezer+illeték volt.

Aki ezzel a színvonallal elégedetlen, azt csak sajnálni lehet, menjen Egyiptomba vagy Törökországba, min. 3szor annyiért :)

A tisztaságra sem lehetett panasz, a közösségi tereket is nagyon szépen tisztították, a medencéket, a szobánk is szép volt, alapvetően nagyon elégedettek voltunk, az idő végig szuper volt, az animáció is szórakoztató, a személyzet is kedves.

A végére hagytam az egyetlen kritikus pontot a tengerpartot...

Sajnos a homokos rész teljesen használhatatlan és ez nagyon nagy csalódás volt.

Írták ugyan, hogy néha hínáros de el nem tudtam képzelni, hogy ennyire, hogy hegyekben áll és naponta megy a markoló, ami összeszedi és több teherautónyira valót szállít el, de látszata semmi, mert pár óra múlva újra tele a part, reggelre meg aztán teljesen ellepi és büdös is.

Van egy köves strand, ott a mólóról be lehet menni vagy ugrani, úszóknak az jó, de aki nem tud úszni csak pancsolni szeret vagy kisgyerekkel megy, az mérlegelje mindenképpen a szálloda választása előtt, mennyire elsődleges a tenger - mert egyébként a medencék is szuperek, és tengervizesek.

Ja, és rengeteg a macska mindenhol, az étteremben az asztalok között is, bár ki van írva hogy ne etessék, mert  a kertben is gusztustalan a sok elhajigált kaja, sokan etetik őket, és az étteremből sem zavarják ki a pincérek.

Összességében Djerba nekem kicsit csalódás volt, bár a szálloda kitett magáért, de aki szép tengerpartot szeretne látni, az inkább válassza Mahdiát.

Ja igen, és ahogy lejjebb írta egy sorstárs, nagyon a világ végén van, ki sem lehet menni sétálgatni vacsi után, mert egy elég veszélyes kanyarban van, száguldoznak az autók, és egy db. ócska kis bolton kívül semmi nincs az égvilágon.