SzGazdaMA:Üdvözöllek!A Japán Izabella jó választás,ha valaki szereti a különleges,egyedi ízt.Az egyedi azt jelenti,hogy csak "neki" van ilyen íze,semelyik másik szőlő fajtának nincs ilyen íze.Az íze hasonlít az Izabellára,csak attól sokkal markánsabb.Van aki kimondottan szereti az ízét.A nyáron vittem a piacra belőle,csak úgy "kamuból".A láda tetejére raktam,színesíteni az amúgyis szines választékot.Jött egy csinos hölgy fehér kalapban,és kérdezte,van-e valamilyen különlegességem,mert partyt akar.Mondom neki:-hölgyem ez mind különlegesség,és már soroltam is a neveket:Vostorg kraszníj ,Pleven muscat...Japán Izabella.A hölgy felkapta a fejét -japán mi?és bekapott egy bogyót/de előtte jól megtörölgette/ forgatta a szájában,mint aki bort kóstol.Azt hittem kiköpi,de nem,lenyelte,és még egyszer megkóstolta.Azt mondta,életében ilyen finom,és érdekes ízű szőlőt még nem evett.Végül a 10 kilós ládát mind megvette.
Azóta,ha meglát mindig emlegeti,hogy mekkora sikere volt/a szőlőnek/.
Mennyire rezisztens?Nagyon!Az idei évet simán átvészelte kevés permetezéssel.Nem rothad!Darazsak nem bántják.Ha valaki szereti a különlegességet,akkor érdemes ültetni egy-két tőkét,vagy akár többet is.
Bőtermőnek nem mondhatnám,bár nekem még csak tavaly,és az idén termett,lehet,ha idősödik a tőke többet terem.A sima Izabellához hasonlítanám a termés mennyiséget.
Az igéreteimet felül kell vizsgálnom,sajnos a jogdíjasokból nem adhatok oltóvesszőt,a többiből lehet csere.
Add meg itt az e-mail címed,vagy valakiét,akinek írhatok,és megbeszéljük a részleteket.