Sziasztok,
Ebben a topikban nagyon sok ostobaságot, tévedést olvastam.
2 témához szólnék hozzá, megtérés, illetve a vallás káros-e?
Amikor valaki megtér Istenhez, akkor Isten hívja ki az embert a bűnből, a sötétségből, de természetesen a bűnös ember szabad akarata is szükséges hozzá.
lásd Jézus szavai:
"Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem."
Vannak vallási rendszerek, amelyek mögött nem Isten van, ilyen volt például a farizeusok vallása, róluk mondta Jézus:
Ti a ti atyátok dolgait cselekszitek. Mondának azért néki: Mi nem paráznaságból születtünk; egy atyánk van, az Isten.Monda azért nékik Jézus: Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem; mert nem is magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.Mivelhogy pedig én igazságot szólok, nem hisztek nékem.
A farizeusok nem szabad akaratból tértek meg Istenhez, hanem beleszülettek egy gonosz vallási rendszerbe, amely alapja a hazugság, és tényleg káros az emberekre.
Jellemző volt rájuk a gyűlölet, Pál apostol is farizeusként nevelkedett (Saulus volt az eredeti neve):
Megkövezék azért Istvánt, ki imádkozik és ezt mondja vala: Uram Jézus, vedd magadhoz az én lelkemet!60Térdre esvén pedig, nagy fenszóval kiálta: Uram, ne tulajdonítsd nékik e bűnt! És ezt mondván, elaluvék.
Saulus pedig szintén javallta az ő megöletését.
Sok hazugságon alapuló, káros vallási rendszer van (buddhizmus, hinduizmus, jehovista, mormon, farizeus, római katolicizmus), ezek nem Istentől vannak, hanem a gonosztól, a hazugság atyjától. A bibliában a legtöbb konfliktus az Istentől származó hit (meggyőződés) és a hazug, káros vallási rendszerek között zajlik. Előző szabad akarattal válaszol Isten kezdeményezésére, a hazug vallási rendszerekbe pedig általában csecsmőkorától belenevelődik az ember, és a később kialakuló meggyőződés fals, hazugságon alapul, ez az ördög atya akarata. Jézust nem ateisták, hanem mélyen vallásos emberek ölették meg (farizeusok, főpapok), Istvánt úgyszintén.