tinnyei1 Creative Commons License 2014.10.23 0 0 7659

Kedves CBNora!

Ez sajnos tüskétlen mexikói egymagvú-tök. A szaporítóanyagot a Józsefvárosi Piacon vettem.

Te kóstoltad párolva a hajtásvégeket? Én, ill. mi csak nyersen, salátakeverék részeként, vagy kirántva fogyasztottuk a termését. Nekünk bejött. Sajnos már vagy három éve nincs az étlapunkon, mert "elvesztettük". Pótolni nem tudtuk, mert a környékről abban az évben eltűnt. Ráadásul ez szép, ritkább és nagyobb tüskéjű változat volt. Ez a feldolgozásnál hátrány volt, de a szépsége kárpótolt. Igazán kár érte! Ha esetleg tudsz forrást, ahol be lehet szerezni, akkor szólj! Köszönöm!

Én egyszer kiástam ősszel egy közepes méretűt, ami 10 termést hozott, betettem vödörbe teleltetni, de zokon vette, elpusztult. Annak gumója nem volt, csak ujjnyi vastag gyökerei.

Ph. peruvianát megpróbálom becserepezni, hátha tavaszig kibírja. Párom szerint is felesleges küzdeni vele télen.

Saját gyűjtött magból nagyon jól kelt amúgy. Megfelelő helyen jól is fejlődött. Ott vannak a termések rajta. Sajnos sok időt elvesztegettünk az apró növények elkésett tűzdelésével, és a nem megfelelő palántaneveléssel (sok fény és meleg kell neki). Ezen kell javítani jövőre, és akkor nem kell palántát venni a "madaras" bevásárlóközpontban.

Köszönöm válaszod!

Üdv!

Előzmény: CBNora (7658)