Köszönöm a gyors választ! 1.8-ast néztem. Használtakat nézegetek, 1.4 turbót használtan nem láttam. Épp azért váltanánk, mert gyakori probléma, hogy megtöltjük az autót, nagyszülőnek, havernak már nem marad hely, szóval 7 személyes kell. Csak használtan tudunk venni, 2011-eseket néztem, az az árfekvés fér bele. Más márkák hasonló évjáratban ált. drágábbak, plusz jópár modellnél a hátsó üléssor kiemelős, az nálunk nem pálya, nem tudom hová tenni. A legtöbb egyterűnél nagyon szűkös a hely, kicsi a csomagtér, főleg mert alacsony a plafonszint, az Orlando-nál épp ez tetszik, a tágassága, csomagtere, és, hogy ehhez nem is túl hosszú, parkoló helyet is talán könnyebb vele találni. Hozzá vagyunk szokva a furgonos csomagtérhez, jellemzően sokat hurcolkodunk, a mostaniba a babakocsi kinyitva befér, a gyerekbringák is gond nélkül. Ezt úgy látom, más egyterű nem közelíti meg, de a legközelebb az Orlando áőll hozzá. Szóval a tágas csomagtér is fontos kritérium a fogyasztás mellett, és vágyom már eggyel jobb komfortszintre, a furgon után... Toyota Avensist és Previa-t néztem még, azok sem esznek keveset, és hatalmasak, a csomagtér mégsem túl nagy. A Ford Galaxy és VW-ek szervízköltségeitől félek, ezeket nem a mi pénztárcánkra találták ki. A Peugeot 5008 tetszene, a Renault Grand Scenic lenne az idális méret, de ilyen kategóriájú Francia autó vételétől többen is óva intenek, gyakori a méregdrágán javítható elektronikai hiba. A Zafira kicsi, a Mazda 5 kicsi és fapados. Legalábbis, amiket láttam. Így kötöttem ki az Orlando-nál. :)
Kerékmérettel kapcsolatban van tapasztalatod? Azt olvastam, 16-ost kell venni, az jobban felfogja az úthibákat. Van jelentősége? Nektek volt már bármilyen gondotok Orlando-val? Van tapasztalat a szervízeléssel, költségszinttel kapcsolatban? Alkatrészek beszerezhetősége?