taormina001 Creative Commons License 2014.10.22 0 0 2542

Én szombaton hazamegyek, és az idén nem szándékozom már jönni. A Cannákat sajnáltam, de fölszedtem, már csak 1-2 kósza virág volt rajtuk, nem hiszem, hogy sokat számítana az az 1-2 szeles-esös nap. ami még hátra lett volna nekik. Nekem a daturákból csak nagyon kevés kelt, de sokkal több nem is fért volna. Azok még nagyon szépek, teljes virágzásban, kint is hagytam öket. Az egynyári daturát nekem még nem sikerült teleltetnem. A liláról két magtokot is gyüjtöttem; akkor szedtem le, mikor fölrepedtek, a sárgán van egy nagy, ami remélem beérik. Több meg nem kell. A Physalisok az üvegházban rettenetes növényszörnyetegek lettek; kidagadtak az ablakon és az üveg résein is; visszavágtam öket, aztán ameddig bírják ott maradhatnak. De az üvegház sajnos nem fagymentes. Nagyobb baj, hogy a Kaliforniai paprikák is ott vannak még; teljes virágzásban. Januárban vetettem, nem tudom mikor kellett volna.

Articsókám van, 1 db, már 3 éves, tavaly virágzott, de olyan szép volt, hogy nem volt kedvem megenni. A cékla kint maradt, a többi zöldséget fölszedtem; ideje is volt, a répa erösen kukacosodott, a karalábé meg már csak fásodott volna. Az üvegházba vetettem kétféle salátát és dugtam hagymát; ezek az idén se nöttek meg; nagyobb dughagymaméretüek maradtak. Valaki tudja, hogy miért?

Előzmény: gomba2008 (2540)