biga156 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 198

Levél ilyesmi nemigen lehet, már annyiszor átnéztem. Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy akár csak egy tizedmilliméternyire is jobban el van válva az alatta lévő gumielemektől, mint a másik oldalon. Van egy minimális mozgása, és gondolom nagyobb sebességnél ez már épp elég ahhoz, hogy egy kis turbulencia alakuljon ki az idom mellett (eleve nem is egyenletes a gumi megvezetése a 2 idom alatt, ha megnézitek).  Ha majd mondjuk viszem hálót felszereltetni, vagy gumit felrakatni stb, majd alaposan megnézetem velük, szedjék le, igazítsák meg vagy mit bánom én :)

Addig azon gondolkodtam, hogy - a pontos forrás meghatározása végett - fogom, és egy tesztút erejéig leragasztom a műanyag és a gumi találkozását. Ha a zaj megszűnik, egyértelműen itt lesz valami bibi. (Megjegyzem, ez a megoldás egyébként - bár nagyon mutatós - hosszú távon nagy eséllyel magában hordozza ezen probléma felmerülését, hisz ez nem engedi leválni a levegőt a szélvédő szélén, hanem "kényszeríti", megvezeti a tető felé. )

Egyébként nem kell itt valami nagy zajra, vagy erős fütyölésre gondolni, a zaj nagyon halk, a többiek nem is hallják, vagy csak ha lekapcsolom a rádiót és konkrétan figyeltetem velük, akkor hallják. Nekem viszont az ilyen apró zajokra nagyon ráál a fülem, és idegesít, nem hagy nyugodni :) Főleg, ha korábban nem hallottam, egyszer csak ott van és én nekiállok keresni az okát.

Előzmény: sbojan (196)