John Howard Creative Commons License 2014.10.19 0 0 9554

Ó igen, a Hivatal, meg a Hatóság!

Minap dolgom akadt a közlekedésivel (NKH), iratelvesztés miatt pótlás kellett. Az ügylet fizetős, ha valaki hanyag, hát viselje ódiumát, rendben. Papírmunka a Vajdahunyad utcában, a Corvin-negyed szélében. Hetente két napon, két-két óra időintervallumban. Időzítve odamegyek, egy ügyfél áll (ül) előttem, hurrá, hamar végzek. Hiszem én. Mert a pénzt nem itt kell leróni, de nem is úgy, hogy kapok egy csekket, amit a szomszéd postán fizessek be, nem. Menjek át ugyanennek a hatóságnak a másik kirendeltségéhe, a Teréz körútra, a Nyugatival szemben, és ott kell befizetni. Átmegyek, sorszámtépés, sorbaülés. A befizetéskor kapott bizonylattal szíveskedjek visszafáradni a Vajdahunyad utcába, és azt ott leadni, mert ezzel igazolom, hogy befizettem. Tulajdonképpen még lehetne ennél bonyolultabb is, de hát végülis mindkét iroda viszonylag közel van a 6-os villamoshoz, alig kell néhány száz métert gyalogolni. Csak azt nem értem, hogy miért nekem, ha egyszer ugyanarról a "cégről" van szó; de hát nyilván nem tudnát ők hivatalból saját maguknak átfaxolni... illetve nem is, más minden számítógép hálózatba van kötve ilyen helyeken, tehát tulajdonképpen a befizetésem pillanatában a másik kerületben is látható lehetne az ügyintéző hölgy képernyőjén, de hát végülis éppen nem esett az eső aznap, gyalogolni meg jó, ahogy Móricz is megmondta...

Az már csak hab a tortán, hogy az ígér "másfél-két héten belül kipostázzuk" szöveggel ellentétben most már több mint egy hónapja várom a pótolt iratomat.

Előzmény: Boszorka (9553)