sbojan Creative Commons License 2014.10.17 0 0 175

Köszi, a térképekről, azok pontosságáról, tökéletességéről megvannak a tapasztalataim hosszú évekre visszamenőleg. Sőt, már az eredeti iGO 2006-os megjelenését követően én is belevetettem magam a data.zip-ben való buherálkodásba. Kénytelen voltam, mivel a HP iPAQ PDa-m 640-480-as felbontást tudott, de a legtöbb letölthető verzió csak 320x240-es felbontást támogatott, ami nálam csúnyán nézett ki. S ha már ott voltam, állítgatttam ezt-azt. Régi szép idők - akkoriban még volt erre szabadidőm. Ma már csak a legfrisebb térképeket keresem meg egy-egy nyaralás előtt, a legutoljára felrakott 8.3.xxx verziót már nem finomítom, csinosítgatom, piszkálgatom tovább. A PDA-m még mindig a régi, de elérte a teljesítménye határait - a 3D-s épületekről pl. már nem is álmodozom (engem mondjuk amúgy is zavartak vezetés közben a térképen az ilyen "úri huncutságok" - legtöbbször 2D-ben használom a navit, mint egy klasszikus papírtérképet.)

Nem a kocsiba való HERE térképre gondoltam amúgy segítségkérés címszóval, hanem az iGO-ra elérhető, adott országban legjobban használható térképekre (amik mindenhol egy feltehetően egy ottani helyi térképész cégtől származnak.) És még véletlenül sem földutakra - azokat kerülöm, mint a tüzet. :-)

Előzmény: snow.dog (173)