Lehet, most meglepődtök, de ez a csomagtérelválasztó háló az új Grand C4 Picassohoz való gyári megoldás. Tehát nem más típustól "nyúltam le". Amúgy a már több, mint 12 éve "nyúzott" 307 SW-mben is van ilyen, s én nagyon sokszor vettem hasznát - nyaralásokkor rendszeresen, máskor meg, amikor árut (rendszerint kisebb-nagyobb dobozokban) szállítottam vele. És való igaz, hogy ezt nem a kutyák visszatartására telálták ki, arra fémből készült kutyarács van.
Az önkéntes beszerelést meg azért választottam, mert a szalonban/szervizben szerintem az enyémen kívül alig fordult még meg új Grand Picaso, ilyen hálót meg rajtam kívül meg senki sem kért még. És amikor újdonsággal kerülünk szembe, a saját figyelmességemben, precizitásomban sokkal jobban bízok, mint máséban. Hányszor, de hányszar láttam má olyat, amikor magát szakembernek kijelentő illetőről kiderült, hogy egyébként tényleg szakember, cak éppen azt az egy dolgot nem látta még világ életében, s ahelyett, hogy utána olvasna, inkább korábbi tapasztaltaira, sejtéseire hagyatkozva esik neki, s olyan az eredmény is. Engem meg nem hajtott a tatár, nem lihegett a nyakamban az ügyfél, hanem napokig rákészülve, jól átrágva a dolgot, a neten minden ezzel kapcsolatos képet tüzetesen megvizsgálva álltam neki a dolognak.
Amúgy a hálóhoz jár két méretes papírsablon is, amit a megfelelő helyre beillesztve szinte adja magát rajta egy rajzolat, hogy hol kell kivágni. Persze, ha fél centivel arrébb vágjuk ki, már vagy csúnya, vagy nem is találjuk el a fém részen lévő kivágás helyét.
És természetesen amióta fent van. már vagy fél tucatnyiszor meg is volt hátul pakolva annyira a csomagtartó, hogy ténylegesen volt is mit visszatartania az előre csúszástól.