Érdemes kihasználni a szőlő adottságait!!! bár szerintem a cikk írója itt még a must és bor előtti natúr szőlőitalra gondolt :-D
Jó kálium-, foszfor- és cinkforrás, van benne kalcium, nátrium és magnézium, valamint kis mennyiségben vas is. A szőlő erősíti az immunrendszert, és részt vesz az anyagcsere-folyamatokban. Jó hatással van az idegrendszer működésére, erősítik a fogakat és acsontrendszert. Savtartalma étvágyjavító hatású. A gyümölcs segít megelőzni és kezelni a székrekedést, frissen préselt leve segíti az emésztést, és támogatja a vesék és a húgyhólyag működését, lassítja a vesekő kialakulását. Reumás eredetű gyulladásos betegségekben csökkenti a gyulladást, enyhíti a fájdalmat.Minél sötétebb színű a szőlő, annál magasabb az antioxidáns-tartalma.
Egyik alkotóeleme a kvercetin nevű flavonoid, amely antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. Szerepet játszik a rosszindulatú daganatok kialakulásának megelőzésében, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. Védi érrendszerünket a káros lerakódásoktól, illetve azok következményétől, az erek beszűkülésétől, az infarktustól és az agyvérzéstől. Forr: Táfelspicc
leírtak ide vagy oda, egy jó kis Otelló vagy Izabella szőlőből frissen préselt nedű...hmmm, bármikor jöhet! és isten ments a dobozos vackoktól! főleg ha bor és dobozban árulják, mint a tejet vagy gyümileveket, pffff....krhh