snow.dog Creative Commons License 2014.10.14 0 0 127

Szinte minden tapasztalatom megegyezik a tiéddel. A garanciahosszabbítást is úgy gondolom, ahogy te. Annyit megjegyeznék, hogy az előző kocsimra is kötöttem 5 évet (akkor ez volt a maximum), és nem bántam meg. A kocsi négy éves korában tönkre ment a BSI (nem kapcsolta be a klíma kompresszort), és gariban cserélték. A javítás ára (ha ki kellett volna fizetnem) megegyezett azzal az összeggel, amit a garancia hosszabbításért fizettem, tehát visszajött az ára. És az 5 év alatt végig biztonságban tudtam a kocsit. Szóval kifizetődött, ezért vágtam bele ismét. Sohasem lehet tudni. Ezt úgy fogom fel, mint mikor elmegyek síelni. Sohasem számolok azzal, hogy valami súlyos baleset érne, de minden alkalommal kötök sportbiztosítást. Így vagyok nyugodt. :)

A navira visszatérve. Én is úgy tudom, hogy Franciaországban tilos a sebességmérő kamerák előre jelzése. Csak a veszélyes helyeket lehet jelezni. Ezt az adatbázist (Speed Camera Database in Europe - Alert for danger zones: France) olcsón megveheted a a navigációs cég oldalán (HERE - http://citroen.navigation.com/C4PicassoNew_2013/citroen-eu/catalog/en_GB/EUR/ ) vagy letöltheted egy francia fórumból (neked velem szemben meg van az az előnyöd, hogy legalább érted a nyelvet, bár én is regisztrálva vagyok, de vagy angolul írok, amit ott nem nagyon szeretnek, vagy a Google-al fordítok, aminek meg nem nagyon örülnek. :) Ennek a linknek a tartalma elképzelhető hogy csak regisztrálás után jelenik meg, nézzél rá. http://gps.clicforum.fr/t943-Base-Zones-Risques-avec-sens-de-d-tection.htm?postorder=desc

Nekem is van egy honlapom, ahol a sebességmérő kamerákkal foglalkozom, mert a mi rendszerünkhöz (SMEG+) sehonnan nem lehet adatbázist letölteni. Én is megvettem a HERE hivatalos adatbázisát (teljes EU), de abban meg nincs magyar adat. Ezért készítem el magamnak, amit másokkal is megosztok. Ha érdekel akkor itt megtalálod. http://hokutya.com/smegplus/home.html Ez egyébként Magyarországon legálisan használható.

Az én oldalamon még nincs francia adatbázis, mert nekem is csak a már említett francia fórumról származó van, de megkértek hogy azt ne publikáljam sehol. Ehhez tartom magam. Már készül egy saját adatbázis (teljes EU) és ebben már lesz saját készítésű francia adatbázis is. Ennek az alapja a POIplaza adatbázisa lesz. Hogy mennyire pontos, azt előre nem tudom megmondani, gondolom aki majd kipróbálja, az visszajelzi számomra.

sbojan

Üdvözöllek a klubban! Nagyon fogod szeretni, mert egy élmény vezetni.

Nekem decemberben lesz egy éves a kocsi, de eddig csak kézzel, magasnyomású vízzel mostam. Ennek ellenére szinte meg sem látszik rajta, hogy 1 éve nem volt géppel mosva. Azért lassan már annak is eljön az ideje. Főleg majd a téli latyak idején. :)

Gőzöm sincs róla, hogy miért szabtad át a tetejét, de nagy bátorságra vall. Én nem vágtam volna bele. Jelenleg nem tudok épeszű magyarázatot elképzelni arra, hogy egy ilyenre miért szánnám rá magam. Ennél sokkal jobban sajnálom a kocsit. :)

Előzmény: biga156 (125)