Üdv!
Igen kifejezetten másodtermő füge, de elsőterméseket is hoz Júniusban, de ezt nem volt szerencsém látni mert nagyon fiatal a növényem.
Én a Mitchurisnkát egy bolgár fügegyüjtőtöl sikerült beszereznem. De egyébként nagyon nehéz beszerezni ezt a fajtát itt, mert ha bolgárok között nem találsz olyat, aki segít akkor elvesztél.
Ronde nekem nincs kiültetve, de azért ajánlottam nyugodt szívvel, mert a pastiliére mellett, ez a legkorábban érő a francia fajták között. A pastiliérét azért nem ajánlanám, mert erősen gyümölcshullató fajta, akárcsak a györöki.
A másik ok, amiért nagyon jó fajta az, az hogy nagyon jól bírja az esőt. Amerikában a nyarak ugyanabban a télállósági zónákban ahol mi vagyunk, általában sokkal esősebbek, és mindenki ezt a fajtát keresi.
Korán érő fajtákból az idén szereztem be: Negretta,Sal's EL, Laradek English Brown Turkey, Hardy Chicago.
De az idén, még többet fogok tudni beszerezni, pl a rondet is a mostani téli szezonban tervezem beszerezni.
Küldök egy listát, ahol a korai érésü fajták vannak feltüntetve:
"MOUNTAIN FIGS"
(Cold Hardy Early Ripening Cultivars - CHERC)
DARK
Marseilles Black
Sal's GS/EL
Gino's Black
Takoma Violet
Malta Black
Hardy Chicago (Mongibello)
Salem Dark
Black Bethlehem
Dark Portuguese
Improved Celeste
Celeste / Creech
Ronde de Bordeaux
Nero 600M / Valle Negra
Florea
Danny's Delight
LaRadek's English Brown Turkey
Hanc's English Brown Turkey
Mitchurinska 10
Negronne / Violette de Bordeaux
Nordland
Vagabond
LIGHT
Marseilles White / Lattarula
Stella
Dalmatie
Hunt
Atreano
LSU Gold
Verte
White triana
Itt pedig egy bolgár fórum a micsurinszkáról: http://forum.palmi.bg/viewtopic.php?f=14&t=331