Egyetértek, hogy a méretnek, bizonyos szemszögből ára van. Az E bajonettnek a lényege pedig ebben rejlik.
Én jelenleg egy Nex7-et használok egy 1670z f4-el és egy 24f18-al. Az 50f18 a crop miatt ritkán kerül fel a vázra, viszont a kedvező ára és a jó optikai tulajdonságai miatt megtartottam.
A döntésem anno egyértelműen a kedvező méret, súly miatt esett a Nex-re, éppen emiatt gondolkodtam az A7-re történő váltásban is.
Ha viszont a meglévő szettemet nézem, akkor az f4 FF zoomok nem vonzóak, főleg annak tükrében, hogy mennyibe kerülne a csere. Valahogyan úgy érzem ez esetben, a FF által kapott többletért, aránytalanul sokat kellene ráfizetnem. A DSLR esetén ez nem így lenne, viszont ott a súlytöbblet és az ebből fakadó kényelmetlenség.
A rendszeremet bövíteném is, de éppen ezek miatt nem teszem, mert váltanék, de egylőre kívárok, hogy mit hoz a jövő, az igért újdonságokból mi fog megvalósulni.
Én erről az oldaláról vizsgálom a kérdést, illetve engem nem érintett meg a manual obik világa. Nagyon ígéretes ez a vonal és nekem is szimpatikus, de sztem igazából a 2. generáció lesz az amikor többeknek igazán vonzó lesz/lehet a FF Nex.