Törölt nick
2014.10.13
|
|
0 0
3287
|
Nekem régóta az a gyanúm, ezt inkább csak azért írják elő, mert időzített sütésnél van jelentősége, amikor órákig áll, csökkenhet az élesztő hatékonysága. Azonnali sütésnél nem vettem észre jelentőségét, de azért én is általában csak a tetejére szórom az élesztőt.
Próbáltam a másik módszert is, amit Panasonic gépeknél írnak elő: először a liszt, utána a víz. Az instant élesztőt annál a gép adja be, a tetőn lévő üregből, a kavarás megkezdése után (ezt én manuálisan utánoztam). Eredmény ugyanaz.
Mindamellett az élesztő működését rontja a hűvösebb hőmérséklet is (szoktam langyosítani a vizet) vagy a víz meszessége (reverz-ozmózis tisztított vizet használok, ami vízkőmentes, majdnem a desztillált vízhez hasonló). Így nincs gond az instant élesztővel. |
Előzmény: .ETNA. (3286)
|
|