Nayrobii
2014.10.13
|
|
0 0
7075
|
Sziasztok. Pár hónapja vettem egy 2005-ös peugeot 607-est. Ez a 607-nek a felujitott változata, és emiatt a muszerfalon már egy kicsit nagyobb navigácios képernyöt kapott. De sajnos a lejátszója még DVD-k lejátszására nem alkalmas. De mivel a kesztyütartóba van egy audió-videó bemenet, ezért ugy határoztam hogy veszek egy samsung galaxy s-t, amihez már aránylag olcsón hozzá lehet jutni, és összekötöb egy kábellel, és igy majd simán tudok az autó 7-incses kijelzöjén akár filmeket is nézni. Na már most a párositás az sikerült, de a gond az ott kezdödött amikor elindulam az autóval, és ö fogta, és simán kikapcsolta a videó, söt még az audió jelet is. Igy rákellett jönnöm hogy a gyártó azt a kesztyütartóban található bizonyos audio-video bemenetet, ugy tervezte meg hogy ha valaki filmezni szeretne, akkor azt biztonsági okokból, csak kizárólag álló jármüben tehesse meg. Mivel ebben nem akartam ilyen könnyen beletörödni, kicsit utánna néztem, és megtudtam hogy másik gyártmányu autóknál ezt ugy oldották meg, hogy szoftverileg ki lehessen kapcsolni ezt az audió-videó blokkolót, és utánna már az ember simán tudja a rácsatlakoztatott okos telefonjáról a zenét hallgatni az auto hangszóróján keresztül, vagy ha éppen ahoz van kedve akkor külömbözö video klippeket, vagy még akár filmet nézni is rajat(ez utóbbit persze csak autó pályán). A kérdésem a következö: tud-e valaki valamijen megoldást erre a dologra, hogy az autó ne kapcsolja ki a videó jelet amikor az autó elindul ? És persze hol, és mennyiért tudnám ezt megvenni ? Hallottam hogy léteznek bizonyos "vido-box"-ok, amit az ember ha rácsatlakoztat az auto gyári cd-lejátszójára, akkor az már megfogj akadályozni a rendszernek, hogy ezt megtegy. És igy nyugodtan tudnám ezt a galaxy s-t akár egy pendrive-ként használni, és simán engedni rola a zenét vagy filmeket, és nem kellene a cd-kkel bajlódni. Lécci ha tudtok erre a dologra megoldást irjatok, mert nekem ez fontos lenne. |
|