Málnanalfabéta Creative Commons License 2014.10.11 0 0 1405

Köszi a segítségeket/természetesen mindenkinek!!!/!!!

Viszont /kövezzetek meg érte de.../újabb kérdéseim merültek fel.....!!!!!!

Pro prímo:Én/mi/a faterom meg én//mikor bele kezdtünk,akkor 1 méteren belül kb 6-8 vesszőt/tövet,sarjat/szóval mindent amiről azt reméltük hogy megfogja/ültettünk el:((.......most akkor ritkítsam ki azt 40-60 cm-es tőtávokra..........???????????????,

Pro secundo:Azt írtátok hogy nagyon gyorsan szaporodik............háááááááááát,én lassan ötödik éve próbálom szaporítgatni,de még a 27.méteres kordonomnak tán a felét sem sikerült "be málnásítani"...........:(((!!!!!!!!!

Pro tercio:És az előző kérdésem generálja a harmadik infóéhségemet mely szerint:azt olvastam valahol,hogy a málnát kb nyolc-tíz évente illik áttelepíteni máshová,mert azt szereti a "lelkem",és akkor hoz frankó mennyiséget.és minőséget,és nem öregedik ki,meg nem lesz fogékony a betegségekre,fertőzésekre,kártevőkre.....!!!???Hát akkor mire nekem végig ér a kordonon a málnám,akkor elkezdhetem ki b......szni onnan...........:(((((((??????????

És még egy kérdés a végére/egy ráadás/!!:A nyár végére tiszta dzsumbúj lett a málnám/ha visszanéztek a panaszos,kétségbeesett hozzászólásomhoz,ahol a képeket felraktam,láthatjátok/és mégis alig-alig van olyan gyökérsarj amit idén szét ültethetnék.....:((((A nyári burjánzó vegetáció/számomra/azt jelzi hogy jól érzi magát ott a málnám ahol van,kapott elég tápanyagot/jó kis csirke sz...t,meg két éves humuszt/nem bolti gagyit,hanem saját keverésű komposztált vegyes cuccot/nyami-nami:)///sőt,még műtrágyát is egy keveset....!!!!Vízre.napfényre sem lehetett neki panasza,mert esett idén rendesen és egy szem árnyék sem takarja a fényt tőle!!!!!Akkor miért hozott olyan kevés ültethető sarjat/sokat mondok ha van össz nyolc gyökérsarj/kb 10-13 méteren/:(((/Mit tehetek hogy jövőre több legyen????

K....va lassan akaródzik végigszaporodni a 27 méteren,lassan felnőnek a csemeték akiknek termelni akarom,én meg nem nagyon ehetek majd belőle!!!!:(((

ELŐRE IS KÖSZI A SEGÍTSÉGEKET ÉS A TÜRELMETEKET!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Lora1213 (1404)