Sziasztok.
Szeretném a segítségeteket kérni:
Pár hete játszadozunk már egy kenyérsütővel, szóval lement bőven 10+ kenyér, de mindnek ugyanaz a "hibája". A belseje vizes, ragadós szerű. Héj, elkeveredés, alak szerintem jó. Próbáltuk úgy, hogy kézzel keverve a liszthez lassanként a vizet, hogy a lehető legkevesebb kerüljön bele. Ettől javul, de nem az igazi. Próbáltuk direkt kevés vízzel, de hiába volt már nem normálisan tömör és nehéz, a helyzet változatlan.
Teljes kiőrlés lenne a lényeg, így ilyen búza, zab, rozs, tönköly lisztet próbáltunk 1/2-3/4 arányban, a maradék pedig kimondottan kenyérliszt volt. Próbáltunk dicsért recepteket, próbáltuk simán csak liszt, víz, só, élesztő négyest, de az említett jelenség kivétel nélkül mindig fennállt.
Mi lehet a kulcs, ami ezt okozza?
Köszönöm!