Könyvelés Creative Commons License 2014.10.07 0 0 4449

Szia!

Itt jártunk napi bontásban:

Kedd: Valledoria csak érintőleg, Coghinas folyó a gyógyszállóval (nap végén a torkolatánál is jártunk, ahol a tengerbe "ömlik", mindkét helyszín nagyon szép), Valle di Luna, Costa Paradiso, Isola Rossa-i fürdőzés

Szerda: Castelsardo, séta a szűk kis utcákon, felmentünk a Várhoz, bár eleve nem terveztük, hogy bemegyünk, majd le egészen a partig, jó kis séta, de megéri, nem lehet "eltévedni", mármint, a "Várból" látsz majd a parton kis utat, na ha rálelsz, hogyan kell lemenni, akkor az egész part is körben bejárható és visszaérsz a "Várhoz". Az egész város nagyon hangulatos, akárhányszor megláttam (főleg messziről) mindig megcsodáltam, és ha ott élnék is rá tudnék csodálkozni hónapokig. Délután "átcsapattunk" Bulziba és Sedinibe, ahol elsősorban autóztunk egyet, megnéztünk 1-2 templomot kívülről.

Csüt: Porto Torresen át Alghero, hatalmas séta a parton, vagyis a sétányon, a kikötőt is alaposan megnéztük magunknak.:), onnan be az óvárosba, ott szerintem elidőztünk 1-2 órát, majd egy másik úton, tehát direkt nem a parti sétányon, hanem a szűk kis utcákon vissza séta a kocsihoz. Onnan Capo Caccia, a barlangba nem mentünk be, de a látvány megér egy visit-et. Utána elmentünk egy picikével arrébb lévő helyre, ahonnan szintén lenyűgöző volt a kilátás, ezt tuti nem fedezzük fel, ha nincsenek ilyen jó szállásadóink.:) (utcsó előtti nap szintén ők vittek el egy olyan helyre, ahonnan, ha tiszta idő van, átlátni Korzikára is, nem volt ilyen szerencsénk, de kb. "fél" Szardíniát be lehetett látni. Esti program: Stintino, Porto Torres.

Péntek: Na ezen a napon, nem is utcsó előtti nap voltunk azon a bizonyos helyen, amit fentebb írtam+Elefántszikla, amúgy fürdőzés volt a program.

Szombat: Valledoria-piac, van egy hangulata!:) Castelsardo-ezúttal csak kis séta a városban+ 1-2 kisebb ajándék beszerzése, este vissza Castelsardo, ami kivilágítva (is) lélegzetelállító.

Vasárnap a szálláshelyünkön fedeztünk fel néhány szépséget, "akadt".:), illetve mivel jó idő volt, egész napos búcsú-fürdőzés volt a program.:)

Láttunk 1-1szer nuraghe-t is, csak úgy elvétve "álldogált" az út szélén. És akárhová mentünk, mindenhol a lenyűgözően szép táj, rengeteg pálmafa, leander, kaktusz, élt a természet, na meg a csodaszép tenger, mesébe illő dombok a szélkerekekkel, vagy egy legelésző nyájjal. Majdnem az északi rész egészét bejártuk, ahova szerettünk volna elmenni, mindent kipipálhattunk a kis listánkról, hála a jó szervezésnek. 1 hétbe ennyi fért bele, hiszen fürödni is szerettünk volna, de így is sokat mentünk, rengeteg szépséget láttunk!:) Ha lesz kocsitok, akkor irány felfedezni, mert Észak-Szardínia jóval több, mint tenger és napsütés, bár az sem utolsó szempont!

Off: már megoldódott, köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (4447)