Sanci 07:Mondtam,hogy ne vágd ki a Nimrangot!A hivatalos leírás az ízéről nem tesz említést.Hányszor permetezted?Milyen a betegség ellenállása?Az hogy keveset termett az idén/3-ik év/az még nem azt jelenti hogy nem lesz több rajta jövőre.Nekem is volt olyan fajtám,aki a 4-ik évben kezdett el teremni.
Várjuk a bővebb fajta leírást róla.Ha tudsz adni vesszőt róla tavaszra,cserébe olyat adok, amilyet kérsz.
Az a problémám,hogy kevés olyan fajtám van,ami rezi,és késői érésű.A következők vannak,ami viszonylag ellenálló:Dominanta,Sachtior 4X,Sport-2/Zarevo/,Belűj Originalnűj,Moskovskie csernüj,Pölöskei,Attila,Piros
kecskecsöcsű.Ezekkel nem volt gond az idén.Ami jövő őszre érik,és viszonylag ellenálló:Rembrandt,és
Rizomat ustojcivij/Bogyó:42 x 27mm,néha 44 x 29 mm,sulya 16-18gr.olykor20-25 gr./kissé muskotályos
rózsaszín.Alig várom,hogy jövőre teremjen.Tavaly ősszel ültettem még késői érésűeket,melyek a leírás szerint jó ellenállóak,de nem rezisztensek:Rusmol,Araráti,Tajfi rozovíj,Tüskéspupú,Masis,Boskop glory
Rosa menna di vacca.
Folyamatban van a beszerzése a késői érésű rezisztens,nagybogyójú fajtáknak.De ez igen nehéz feladat.