Beer Monster Creative Commons License 2014.10.04 0 0 317

A termelés korlátozásához valamennyire kapcsolódóan nekem is van egy felvetésem, arról mi a véleményetek, hogy az ártalmas dolgok termelését felül kell vizsgálni, és nemcsak olyan stádiumban, amikor már hullanak az emberek.


A 90-es években a számítógépmonitorok 72 Hz-en villogtak, nem kevés kárt előidézve a használó látásában és közérzetében. Az élelmiszer vajtartalmát hidrogénezett növényi zsírral helyettesítik, hosszú távon a fogyasztók komoly hányadában érelmeszesedést váltva ki. Harminc éve ismert a hatása, és csak jövő évtől szabályozza jogszabály. Viszont nem kivonják a használatból, hanem mérséklik benne a mérgező komponens megengedett mennyiségét. Alumíniumvegyületeket raknak a sütőporba és sajtba. Pedig ezek nem olyan problémás kérdések, mint pl. a transzgénikus növények termesztése, hanem régóta ismertek a káros hatások. Az ólomról is tudták már száz éve is, hogy erősen mérgező, mégis beépítették ivóvízvezetékekbe még akár ötven évvel ezelőtt is.


A DDT-t és az ólom-tetraetilt kivonták a forgalomból, amikor kiderült a hatása, nem kéne ezt minden esetben hasonlóan tenni?