Szia!
Én is használok gimbalt, én az ebay-en vettem vázat külön vezérlőt meg joy-t. Ha van affinitásod a szereléshez és picit az elektronikai dolgokhoz akkor megoldható házilag az összerakás bekábelezés, stb. Nem egy egyszerű dolog, ha szépen és jól akarod megcsinálni.
Nekem kb 1 hét volt mire mindent összeraktam beállitottam, a kábelek elvezettem, hogy ne lógjanak össze vissza, a vezérlőt bedobozojam meg minden. A bekalibrálása a vezérlőnek tényleg nem egy egyszerű dolog, sok időbe és teszltésbe kerül.
Nekem nagyon jól működik a gimbal-om, én egy hifly tipust használok, nagy motorokkal. A gimbal szépen elviszi a c100-at is. Az IBC-n kipróbálta a DJI ronint és azt kell mondani, hogy nagyon megcsinálták, a kamerákhoz pikk-pakk be lehet egyensúlyozni és ahogy dolgozik az is más mint az alexmos vezérlős gimbal-ok, de nem is annyi az ára. Ezeket az olcsóbban kapható gimbal-okat átállítani egy másik kamerára fél, egy óra is lehet. Az enyémen pl az összes csavart ki kellett cserélni, mert a fejük a sok csavargatástól nagyon hamar elnyíródtak. Azokat érdemes valami jó minőségű rozsdamentes csavarokra cserélni. Fonto még egy jó állvány, ami önmagában sem olcsó. Persze ezt is ki lehet váltani valami házi megoldással, de a beállitáshoz nagyon fontos a gimbal állvány, az asztalon csak úgy nem lehet állítgatni.
Amit tudok ajánlani még a debreceni "mobilx" nekik is van készleten gimbal és értenek is hozzá segítenek mindenben. Még olcsóbb is mint a gaia, ahogy látom ugyan az a gimbal van náluk is.