Törölt nick Creative Commons License 2014.10.01 0 0 2468

Tintus,

a képek alapján szép nagy fűszerpaprikáid vannak és ha hasonlít az enyémre akkor vélhetőleg vastag a húsuk is, ez jó dolog lenne, de nem a mi esetünkben, ezzel a hagyományos módszerrel, azaz eresz alatt szárítva, ráadásul jönnek a ködök is, nem fog rendesen megszáradni, inkább penészedni fog

ne legyen igazam

én bevittem a lakásba az ablak elé felfűztem, és szépen száradnak, süti is a nap rendesen őket

a ceruzapaprikák ma kerülnek ugyanarra a helyre, azzal mondjuk amúgy sem lenne gond, hiszen jóval kisebbek

a zellert valóban nem szabad mélyre ültetni, mert locsolásnál kirohad, szereti a meleget, és néha nem árt sós vízzel meglocsolni, én vettem 2 árustól is zellert, az egyiktől 10 db-ot a másiktől 12 db-ot

az első 10-ből egy kirohadt, a többi gyönyörűen megfejesedett így ment is a 9 db a Vegetámba, képek sajnos nem készültek

a másik 12 db semmire nem haladt, csak levelük van, ahogy nálad is, az olyan fajta sajnos, nem is tudom mit lehetne tenni az ügy érdekében, hiszen a piacon mindent rád sóznak, nekik aztán mindegy milyen növény lesz az adott palántából :(

annyit még megjegyzek, hogy tavaly szintén ettől az árustól vettem a zellert, és tavaly is megfejesedett( gumósodott)

ezzel nem vagy előrébb, de talán érdemes lenne jobban tanulmányozni a fajtatulajdonságokat és annak az alapján választani, azt hiszen van prágai óriás nevű is

magról megnevelni is lehet saját magunknak, de a zellert pikírozni  az nem egyszerű dolog

Előzmény: TINTUS (2466)