corres78 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 11173

Üdv!

Sikerült használtan vennem 2x20 kg egykezes súlyzót (rudanként 4x1 kg, 2x2,5 kg, 2x5 kg).

Kicsit szétbontottam és így nem kell nagyon variálnom. 

(A képre kattintva láthatóak a súlyzók mellett látható a tömegük is, ami darabonként értendő)

A kis súlyokkal (a barátnőm szokott edzeni velük) kombinálva a fekete súlyzókat 7,5 kg-tól 17,5 kg-ig tudom fél kilós ugrással variálni, ezután van egy kis űr, majd 20, 20,5 és 21 kg is rendelkezésre áll átszerelés nélkül, oldalanként. Természetesen így csak az alsó fogású gyakorlatoknál használható ki teljesen és biztonságosan. Felső fogású gyakorlatoknál már nem ennyire jól kombinálható, de úgy sem kevés a lehetőség.

A szürke összekötőcsövek sima pvc, nincs teherviselő funkciójuk, csupán távtartó szerepük van. A velük való használtkor is a súlyzókat a hagyományos pontjaiknál fogom meg. Mellezéskor természetesen nem fogom használni a csöveket, de bicepszhez, döntött törzsű evezéshez, koponyatöréshez, nyak mögül nyomáshoz jól jönnek.

Van egy bőr borítású masszív ládám (M: 38 cm, SZ: 40 cm, H: 80 cm), amibe minden belefér, azaz kevesebb, mint fél négyzetmétert foglal el és beleolvad a szobába. A teteje szivacsos (nem túl kemény, nem túl puha), amin tárogatni stb. tudok.

Tudom nem egy nagy dolog, de jelentős előrelépés ez eddig fix 8,5 kilós egykezeseimhez képest. :) A képen látható cuccok 20e-be sem kerültek összesen. És talán ötletet adhatok ezzel másoknak is, akik nem akarnak egy vagyont kifizetni, de tenni akarnak valamit a formájukért. Természetesen a saját súlyos gyakorlatok továbbra is menni fognak.