Mumu Creative Commons License 2014.09.30 0 0 3005

Tokeletesen megertem Balla Karolyt es szinte ugyanazt ereztem otthon-igy mondom Romaniaba ahol kerestem az ithont-erted ugye,

nagyon nehez a kisebbsegi sors az ifju nemezetknel.Romanok maguk is keresik az identitasukat  atirjak a tortenelmuket bizonyitando menynire termeszetes az hoyg a vilag legjobbjai romanok.Hoyg ne kelljen szenvedni a sok  sajat es masok hibajabol kerekedett szegenyseg mniatt a sok igazsagtalan megalazas iatt.. Jo hoyg avgyunk mi szinte egyedul belsö ellenseg.Nmeeteket tisztelik alig vannak beleoluk de lehet hoyg egy most lesz allamelnok Klaus Johannis.Szeben negyszer megvalasztott polgarmestere ( csak kb 10 % nemet el meg ott nem csak ok valsztottak meg ennyiszer).Lám Romanai nem sovin  mondhatjak  mas nemezetisegu allamelnokot is  megvaklszt (varjuk ki). A mai sorvado magyarsag  tul sok neme rdelyi  befolyas alatt van.A kulfoldon jol elo ugynevezett politikusok bar tran radikalisak azt hazsnaljak a romanok majd az ott elok ellen hoyg lathasanbak bennuk ellenseget mert az elelnseg kell az fogja ossze a romant kis idore.... Kis gyerekv voltam mikor a magyarok bejottek  igy irom 40 ben valaki feherlovon Kolozsvara..A Kereszt sirt  vitte a tezstat a viragokat.harmadnapra  hoztak MO rol vadonatuj kozigazgatast maguk romanok mondta egy jolfeleepult csendor ormester keresztb nek.. Igy volt az en varodsomban is amely 13 napig targikus korulmenyek kozott a1944 ben lett magyar..hoygkivigyek a nemt beszorult hadtestet.. Anyam hordta a vizet  a lovaskocsikba begyomoszolt sebesult honvedeknek akik Batonnya fele hagytak el  a csak pillanatokig magat otthon erzo magyarokat..Eleg volt eza 13 nap hpogy Spitzer szomsedekat koteleezk a sarga csillag vislesere..azok meg sirtak a becsi donteskor hoyg nem  lett varosom magyarorszag...

Ha a mimorita rend esperese es a lutheranuis puspok Argay nem klépett volna kozbe  bevittek volna Spitzereket a varba oda voltak rendelve..de a kereszteny egyhaz helyi vezetoi azzal erveletek hoyg zsido unnepőek vanank (haha) es addig hagyjak bekebe a varos zsidoit.. Nnnaaa

Előzmény: kerub (3004)