igen, és a veréb is madár:)
persze
a Tintus céklái nagyon szépek, a hosszúkás alakút könnyebb a héjától megszabadítani, csak pl. arra gondoltam, hogy egy gömbölyű óriási méretű céklát egy kézzel megtartani, szorítani sem egyszerű, míg a másik kézzel pl. gyökérkefével tisztítom, főleg, hogy ezt a mozdulatot többször kell ismételni
ennek ugyan nem sok köze van a dió témaköréhez, mármint méretileg, a kicsi sem jó a túl nagy sem, ezért írtam amit írtam
arra már külön kíváncsi vagyok, hogy a hordós megoldás hogyan sikerül, ebben az évben és is csináltam hordós savanyúságokat, és eléggé félek a végeredménytől
egyik barátom édesanyja 30 kg savanyúságot rakott el hordóban, most kezd éppen felforrni, hát nem boldog :(
lesz komposzt bőven
aztán persze esetenként jó dolog a forrás, nem a teára gondoltam, vasárnap újabb adag őszibarack pálinka fő ki, jövő héten jön a szilva
sőt a forrás jó a savanyú káposztánál is, pontosabban erjedés, egy hét múlva azt is nyélbe ütöm vagy 160 kg-nyit készítek