Az emberi szabadságjogokat tehát alaptörvény szintjén is a piaci szabadság fölé kell helyezni,
Ez még az Alaptörvényben is megvan, pedig az aztán nem egy csúcsmodell.
???? Nehezen tudom ezt elképzelni az alkotmányozáshoz kiküldött kérdőívek, és az alkotmányozás megalázóan primitíven átverő diktatórikus módszere miatt. Talán írtak is volna róla, ha benne lenne, hiszen ez azért elég rendhagyóan világraszóló lenne. De csak ezért nem fogom elolvasni. Alighanem félreértettél valamit.
Hát akkor nehéz lesz váltani, mert a morzsákat előbb össze kéne rakni legalább papíron működő egésszé.
Éppen az a lényeg, hogy a gazdaság működési formáinak másodlagosaknak, és a pillanatnyi szükségleteknek megfelelően szabadon alakíthatóaknak kell lenniük, ezért valójában teljesen mindegy, hogy mit gondolok én erről. Ami a lényeg, és talán nem hangsúlyoztam ki eléggé, az a valódi demokrácia létrehozása, amelyben a gazdasági érdekek semmilyen módon nem befolyásolhatják, nem korlátozhatják a szabadságjogok gyakorlását, vagyis a szabad véleménynyilvánítást, és a szabad választást. Jelenleg ez teljességgel lehetetlen, éppen akkora hazugság, ahogyan azt a nevetségesen primitív alkotmányozást a nép szellemi termékének titulálják. Ahhoz, hogy a gazdaság a szükségletek szerint rugalmasan változtatható legyen, szükség van egy olyan szilárd, és megingathatatlan politikai, jogi felépítésre, amely lehetetlenné teszi, hogy a gazdaság szereplői hatalmi befolyást gyakoroljanak a médiára, a választásokra, és lehetetlenné teszi, hogy az emberek szabadságjogait gazdasági hatalommal korlátozni lehessen.