pedig száz számra fagynak halálra évente Magyarországon
Egy is több a megengedhetőnél, a barokkos túlzások azonban senkinek sem használnak, legkevésbé a renomédnak.
Nincsenek statisztikák, és az újságok is csak elvétve írnak róla. Konkrét esetről tudok a közeli térről, amelyről soha semmilyen írásban nem láttam nyomát később. Így én is csak becsülni tudok.
De talán nem is a pékre gondoltam,
Akkor miért nem mondod meg világosan, hogy kire gondolsz?
Idézem magam: "Hát igen, ezért mondom, hogy ez egy gyilkos rendszer."
Aztán itt sem akarjuk elfogadni a nyugat hazugságait, sőt még a muszlimokét sem, aztán mégsincs háború, ez hogyan lehet?
Nem tudom miről beszélsz? Talán kiléptünk a Nato-ból, az Európai Unióból, új társadalmi rendszert hoztunk létre? Ja értem, nem akarod elfogadni a nyugat hazugságait, de más az akarat, és más a tett. Ráadásul miért mondod, hogy nincs háború? Mert pár kilométerrel arrébb van? Tudod a Don-kanyar is igen messze volt ide, és csak néhány százezer magyar katona ment oda, a többség idehaza maradt. Akkor a II. VH nem is háború volt? Nem tudsz róla, hogy magyar katonák vannak Afganisztánban?
A konkurrenciaharcban a társadalom egésze nyer, nincs akadálya annak, hogy ebből a nyereségből a vesztest egy újabb lehetőséghez segítse.
Konkrétan miben nyilvánul meg ez a segítség? Az efféle dicshimnuszokon túl, Olyan segítség, ami a kapitalizmus piaci szabadságából következik. Nekem úgy tűnik, hogy ami segítség adódik az kivétel nélkül a piac ellenében való beavatkozás, mivel a piac csak arra képes, hogy a személyes felelősség kérdését feloldja a gyilkos rendszer oltárán.