Végre egy élő videó a hamburgiról :) Mostmár tuti h nekem is ez van... Bár erre nem nagyon szeretik ezt a fajtát. Akiknek eddig adtam kóstolót, mindenki mondta h nem az ő íz világa. Én elvagyok vele... Bár borként lehet sokkal érdekesebb lenne.
Én is felteszek pár képet ha nem gond.
Mathiasz jánosné muskotály. Gyönyörű fürtök, egyetlen egy fürt lett lisztharmatos, azt időbe ledobtam. Sztem túl terheltem, mert íze az semmilyen. Viszont a vastag héj miatt megmarad, mert ellenálló!
Erről semmit nem tudok. Egész későn érik, még most kezd ehető lenni. Íze a narancsízűre hasonlít, nagyon finom. A betegségek nem kímélték. A kép nem adja vissza jól, de a bogyó színe egész világos sárga.
Esetleg valami tipp, hogy milyen szeptember közepén-végén érő, fehér, nagy fürtű fajták vannak?
Van egy másik fajta is, arról képem nincs. Arról azt kell tudni, hogy a jellege a saszláé, de még ezutt fog érni. és valamivel finomabb is. Lédús, vékony héjú. Csak szálvesszőn terem értékelhetően! Sajnos idén nem tudtam rendes szálvesszőt nevelni, ezért jövőre nem fog teremni.
Szóval szívesen várnám, hogy mely szeptember közepe-vége felé érő csemegék vannak!
Az itália szokás szerint a déli oldalon csipegethető, északi oldal zöld... Azt addig tartom tőkén amig nem jön a fagy. Az nagyon finom, csak ott a sok tőke kis terhelés kell, mert nem érik be...