Juditclara Creative Commons License 2014.09.19 0 0 8038

linkócia... tetszik és egyetértek!!!

sokszor azon gondolkodom, hogy hogy még egyáltalán működőképes egy ország ez és nem fulladtak bele a saját trehányságuk okozta káoszba...????

nevetségesen egyszerű dolgok sem mennek itt hónapok vagy évek múltán se.

sokkal egyszerűbb példát tudok felhozni, szóval csoda lenne ha a bankrendszer megfelelően és elvárhatóan működne. (nem licitálás képpen írom)

az egyik szupermarketbe egy közeli farmról szállítanak házi tejet. hónapokon keresztül rohangáltam utána, (volt, hogy naponta többször is bekukkantottam az üzletbe)

mert:

1., soha senki nem tudta, hogy mely napokon szállít a gazda, sőt, minden megkérdezett eladó más napokat jelölt meg;

2.,mert soha nem rendeltek eleget, ahogy megjött el is kapkodták. persze az eladó mondta: áh, maga is azt keresi? már órákkal ezelőtt elfogyott. de senkinek nem jutott eszébe, hogy talán többet kéne rendelni. persze miért is érdekelne ez egy alkalmazottat, és jutna el odáig, hogy esetleg megemlítse a főnöknek, aki gyanítom ugyan úgy tojna rá, hiszen nem az övé a biznisz. na mindegy, ez egy másik téma (is) lehetne.

aztán amikor egy segítőkészebb vagy inkább már vszínű engem meg- vagy lesajnáló alkalmazott kibökte, hogy lehet eltetetni :-O hurráááá!!! gondoltam probléma megoldva:-) én naiv :-/ dehogy :-(

pedig fel van írva vhová: péntekenként 2 liter házitejet J.deF.-nek (is) eltenni.

hébe hóba ha el van téve a tej... általában nincs és soha senki nem tudja kinek a dolga lett volna, ki nem szólt kinek, ki van épp szabin és akkor ő  a hibás, stb. lassan 2 éves harc ez heti szinten.

már felvezettem én balga, hogy b...átok+ ennyire nehéz ez?

a rendelésre eltett tejet a pékségen kell kérni, keresni, az ottani hűtőben tárolják, tehát, felragasztom a papírt a megrendelők listájával a hűtő ajtajára. és nem érdekel ki van szabin, meg ki nem szólt kinek stb., hanem aki a házitej érkezése napján a pékségre van beosztva, az ő felelőssége a lista alapján begyűjteni az x liter tejet annak érkezésekor, betenni a pékség hűtőjébe és ha jön az a szerencsétlen vevő, akkor név alapján kiadni.

vagy tényleg ennyire bonyolult és megoldhatatlan feladat ez???

bocsánat, ha untattalak benneteket! csak azért írtam le, hogy én hogy oldanám a problémát, mert már elbizonytalanodtam,  hogy talán nem jól látom a szitut, nem is ennyire egyszerű a megoldás, amit én annak gondoltam???? 

pffffff...

posta... bank... lenne sztorim nekem is, nem is egy, csak a fentinél egyszerűbb nem lenne egyik sem, és ugye ha ez megoldhatatlan feladat, akkor mit várok én??? vagy bárki :-/