Sziasztok!
Tavaly (2013) szeptember 17-én rendeztem a tartozásomat, ami miatt KHR listára kerültem. Ennek megfelelően, amikor tavasszal egy bankfiókban lekérdeztem a KHR státuszom (nem a hivatalos évi borítékos lekérés, csak online) azt mondták, a "megszűnés" sorban 2013 szeptember 17. szerepel, tehát 2014 szeptember 17-én kerülök le a KHR listáról teljesen. Ma besétáltam egy másik bankfiókba, újra megnézetni, biztosan lekerülök-e holnap. Tavasz óta valamiért módosult a megszűnési dátum 2014. január 30-ra, ami azt jelenti, hogy még 4,5 hónapig passzív KHR státuszban maradok. Felhívtam a behajtó céget, azt mondták, a KHR-t intéző kolléganőjük a héten szabin van, de volt valami kavarás januárban a KHR-nél, nem tehetnek róla.
A kérdés: Mit lehet tenni? A behajtó cég megfelelően, 09.17. lezárási dátumot jelentett a KHR-nek, a KHR kavart el valamit valószínűleg. A KHR-rel viszont nem lehet kapcsolatba lépni, egyedül a pillanatnyi státusz lekérdezése áll rendelkezésre.
Én meg sürgősen hitelt szeretnék felvenni, autóra van szükség, mert újszülött van itthon. Pont így terveztük, hogy lejár a KHR mire megszületik és tudunk autót venni.