Nem tudom, mit szoktatok nyúlból készíteni, de sok, nem "hagyományos" dologra is kiváló a nyúlhús.
Pl. kicsontozva, ledarálva bármi készíthető belőle, amit egyébként sertés vagy marha darálthúsból szokás. Hasonlóan kell vele bánni, mint a darált pulykahússal, mert ez is száraz.
De a csontos részekből készített tárkonyos nyúlragu is finom, a combhús, vagy a gerinc apróra kockázva, fűszeres olívaolajban megpirítva pennéhez, vagy éppen pidzafeltétnek is használható.
Mondjuk szerintem a gerincet vétek elherdálni, főleg ha sok van. Tejes, olajos, vagy fehérboros pácolás után kisütve rendkívül finom. De minden olyan kaja elkészíthető belőle, amit hagyományosan sertés szűzpecsenyéből szoktunk kotyvasztani.
Többen emlegették, hogy finom kolbászt is lehet nyúlhúsból készíteni, (persze csak kellő mennyiségű szalonna hozzákeverésével), markáns fűszerezéssel. Persze nem méteres kocabélbe töltve, hanem juhbélbe, mint a cserkészkolbászt. Felfüstölve állítólag verhetetlen.
De regéltek már nekem nagyon finom pácolt-füstölt nyúlcombról is.
Én nem ilyednék meg a sok nyúlhústól! :o)