Jani71 Creative Commons License 2014.09.07 0 0 613

Köszönöm a dicséretet, de sajnos szinte csak a mutatott fajták esetében sikerült viszonylag érdemleges eredményt elérni, a többi majdnem kivétel nélkül többé-kevésbé kuka... :-(( Nem tett jót a rengeteg, folyamatos víz, plusz néha a szél tette lehetetlenné a permetezést (vagy a kettő együtt...). Szóval az idei év már csak ilyen pocsék lett. De volt már ilyen. Meg 'amolyan' is. Azt hiszem, annak idején dicsekedtem is, hogy milyen tökéletes a szőlő.

Remélem, hogy jövőre szebb eredményeket lehet elérni, mert ez így nem az igazi...

A permetezések számával és a szerek fajtájával kapcsolatban: bár írogattam néha, de volt olyan is, hogy nem, ezért pontos adatokkal nem tudok szolgálni (jövőre ez is másként lesz). Volt mindenféle, de azt hiszem, az 'eredmények' tekintetében majdnem mindegy is... Az esős időszak beköszöntéig minden rendben volt, aztán jött a baj.

Elszúrtam... :-( Többet kell majd olvasni a már linkelt oldalt pl.

Jupiter: nálam most terem másodszor, de az idei év is bizonyította, hogy az egyik legstabilabb fajta, élég ellenálló, ahogy a fényképen is látszott.

Ha gondolod, szívesen adok szaporítóanyagot, hátha jobban teljesítene.

Conegliano: csupán az idei év tapasztalatait vehetem alapul, de a termés tekintetében az látszott, hogy leginkább a rothadással van gond, a másik két nyavalya annyira nem bántotta (mondom, a termést!).

Boglárka: nálam se tartozik épp' a bőtermők közé..., eddig nem is nagyon hozott semmit, talán az idei év az első, de ezzel se lehet dicsekedni...

Árkádia: itt viszont nem tudok beszámolni azonos tulajdonságokról, van év, amikor nem is terem (talán a metszés miatt, ezt még ki kell tapasztalni).

Itália: a lisztharmat nálam is belecsípett, de úgy látom, hogy megfelelő növényvédelemmel és agrotechnikával viszonylag jól kézben tartható.

Angéla: első termés (az az egy fürt, amit mutattam), ha ebből indulok ki, akkor reménykeltő a dolog... :-)

Cegléd szépe: ahogy a képen is látható, a gomba ezt se kímélte, de mindenképpen a stabilabb, ellenállóbb fajták közé sorolnám (de ez is első termés, mint több másnál!).

Muskát adda: dettó...

Én többször permeteztem, de ahogy írtam, az eső keresztülhúzta a számításomat. :-(

Az a baj, hogy nem tökéletesen átjárható a szél által az állomány, ezért ezt kell ellensúlyozni, amennyire csak lehet, mindenféle módszerekkel. Jövőre több szempontból is változtatást tervezek (hiába, közben én is tanulok... pl. innen a topikról ;-) ).

A legszebb eredmény mindig akkor van, amikor az időjárás besegít...

azonos fajták között igen nagy eltérés van a termés mennyiséget illetően

Ezt a mondatodat nem teljesen értem. Tájegységet illetően, vagy esetleg talaj, termesztésmód, stb.? Kicsit bontsd ki kérlek! Hogy érted az 'azonos fajták'-at?

Előzmény: szölőszem (609)